- Home
- Inspiratie
- Terug Keukenblog
- Schoonmaaktips voor de keuken
Schoonmaaktips voor de keuken
Het onderhouden en schoonmaken van de keuken is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat de keuken zo lang mogelijk meegaat en er als nieuw uit blijft zien. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de schoonmaaktips van Nieuwenhuis Keuken. Soms is het namelijk verstandig om de microvezeldoek of schuursponsje in de kast te laten liggen. Niet ieder materiaal kan hier goed tegen. Ontdek de tips van Nieuwenhuis Keukens en geniet van een schone keuken!
Het juiste onderhoud per materiaal
Het onderhouden van een keuken verschilt per materiaal. Zo vergt een keuken van massief hout veel meer onderhoud dan een kunststof keuken. Een massief houten aanrechtblad is namelijk erg gevoelig voor vocht en krassen. Hierdoor is het belangrijk om deze altijd goed schoon en droog te houden. Ook dien je een houten aanrechtblad regelmatig te impregneren om het hout tegen water en vochtopname te beschermen.
Een kunststof aanrechtblad vergt van alle materialen het minste onderhoud. Het blad schoonhouden met een vochtig doekje en allesreiniger is voldoende om jarenlang te genieten van dit product. Benieuwd hoe je de andere materialen onderhoudt? Ontdek de eigenschappen en het onderhoud per aanrechtblad bij Nieuwenhuis.
Pas op met schurende en bijtende middelen
In de keuken wordt er vaak gebruik gemaakt van schuursponsjes en microvezeldoekjes om het aanrechtblad en de keukenkastjes schoon te maken. Echter is dit vaak de boosdoener van beschadigingen aan bijvoorbeeld het aanrechtblad. Schuursponsjes en microvezeldoekjes bevatten namelijk schurende deeltjes die het oppervlak en/of de laklaag blijvend beschadigen.
Ook het gebruik van staalwol en pannensponzen leidt tot onherstelbare schade. Gebruik daarom altijd katoenen doeken voor het schoonmaken van de keuken. Ook dien je op te passen met bijtende schoonmaakmiddelen. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van desinfecterende middelen. Deze middelen bevatten chemische bestanddelen die vele materialen blijvend aantasten. Kies daarom altijd voor een mild, het liefste in water verdund, schoonmaakmiddel of keukenreiniger.
Tip: Wring de gebruikte doeken altijd goed uit. Een veelvoorkomende fout is het laten slingeren van een natte vaatdoek. Het vocht heeft hierdoor veel tijd om zich in het aanrechtblad te dringen, wat een vochtdoorlatend blad blijvend beschadigt.
Clean Pro: een aanrader voor iedere keuken
Ondanks dat ieder materiaal een ander onderhoud vergt, zijn er een aantal schoonmaakmiddelen die voor ieder materiaal gebruikt kunnen worden. Clean Pro is een van deze schoonmaakmiddelen. Dit milde schoonmaakmiddel is speciaal ontwikkeld om de complete keuken te reinigen en onderhouden. Zowel het werkblad als de keukenkastjes en apparatuur maak je hier snel en efficiënt mee schoon. Dit product breng je aan op een vochtig oppervlak. Laat het een tot twee minuten inwerken en veeg het droog met een blauwe microvezeldoek. In geval van hardnekkig vuil kan het middel gebruikt worden in combinatie met een zachte borstel. je koopt Clean Pro eenvoudig online bij Like2cook.
Wil je meer tips voor in de keuken?
Wil je meer tips ontvangen of ben je geïnteresseerd in de laatste trends op het gebied van keukens? Breng dan een bezoek aan een van de keukenshowrooms van Nieuwenhuis Keukens. Onze deskundige adviseurs vertellen je graag de beste tips en de nieuwste trends. Wil je vanuit huis inspiratie opdoen en onze tips ontdekken? Bestel dan het gratis keukenmagazine met talloze tips en inspiratiebeelden.